Ruokintaneuvontaa

Olen koulutettu raakaruokintaohjaaja®, valmistunut Natural Pets Academysta.

Teen raakaruokintaohjeita ja opastan koiran ravintoon liittyvissä asioissa. 


Suunnittelen koirallesi yksilöllisen ruokavalion, joka auttaa häntä voimaan hyvin. Ruokavalio voi koostua kokonaan raakaruoasta tai osa voi olla kuivamuonaa, märkäruokaa ym.


Minulla on pitkä kokemus koirien kasvattamisesta ja erityisesti koiran terveellinen ja lajityypillinen ruokinta on yksi minun kiinnostuksen kohteista ja tärkeä osa sekä pentujen että aikuisten koirien hyvinvoinnissa.


Onko koirallasi hiivaa korvissa tai tassuissa, herkkä vatsa tai närästystä, onko turkki huonossa kunnossa? Sopimaton ruoka voi olla monen terveysongelman syynä.

Eläinlääkärin vastaanotolla ei usein opeteta koiran omistajaa ruokinta-asioissa, vaan ruokintaohjeet pohjautuvat usein kuivamuonaan, suositellaan eliminaatiodieettiä ns. hypo-allergeenisillä nappuloilla.


Koirilla esiintyy yhä enemmän allergioita, ihottumaa, kasvaimia, ruoansulatusongelmia, hiivatulehduksia ja epämääräisiä vaivoja.

Nämä eivät selity ainoastaan yli jalostamisella, vaan terveysongelman syynä on useimmiten sopimaton ruokavalio,liiallinen hiilihydraattien määrä ja turhat lisäaineet.

Koirat ovat jalostuksesta huolimatta edelleen lihansyöjiä. Ravinnoksi ei kuitenkaan riitä pelkkä lihatiskiltä ostettu liha !


Koirille lajityypillinen ravinto sisältää eri eläinten raakoja lihoja, sisäelimiä ja luita. Näistä koiran elimistö saa parhaiten eläinperäistä rasvaa ja proteiinia. Luonnollisella ruokinnalla ruoka imeytyy hyvin ja suolisto rauhoittuu. Raakaruokinta ei ole monimutkaista, kunhan siihen aluksi saa ammattitaitoista ohjausta.


Haluatko että koirasi syö yhtä terveellisesti kuin sinä itse ?

Tiesitkö että lihan määrä kuivamuonassa on todella pieni ?


Lajityypillinen ja luonnollinen ravinto on jokaisen koiran terveen elämän lähtökohta. Tarpeet ravinnon suhteen vaihtelevat suuresti. Jokaisen koiran ruokinta on yksilöllistä, ja ravinnon valintaan vaikuttavat eläimen mahdolliset allergia- ja yliherkkyys epäilyt, närästys, laihuus, ylipaino, nirsoilu ja makumieltymykset. Stressi vaikuttaa myös eläimen hyvinvointiin ja voi olla syy mm. suolisto-ongelmiin ja hiivaan. Varsinkin koiran ensimmäinen vuosi voi aiheuttaa stressiä sekä koiralle että omistajalle. Tarvittaessa mietimme mitkä asiat aiheuttavat turhaa stressiä koirallesi ja mitä asialle voi tehdä.


Voimme yhdessä suunnitella juuri sinulle ja koirallesi sopivan ruokavalion.


Ruokintasuunnittelun hinta:

Tutustumiskäynti/kartoitus 55 euroa /45 min.

Ruokintasuunnittelu 95 euroa / 60 min.

Seurantakäynti 40 euroa/ 30 min.


Varaa aika: trimmaus.varaus@gmail.com  tai 0445 951119